fbpx

El carrer exigeix implementar el mandat de l’1-O un any després del referèndum que ho va canviar tot

Els carrers han quedat plens aquesta tarda durant la manifestació que ha recorregut les principals vies cèntriques de Barcelona. Milers de persones han desbordat el centre de Barcelona amb un missatge clar: cal implementar el mandat que emana del referèndum que es va fer l’1 d’octubre del 2017.

La manifestació s’ha iniciat cap a dos quarts de set de la tarda, a plaça Catalunya, minuts després que una immensa pancarta de 15×5 metres es desplegués amb el missatge Self-determination is a human right. La marxa ha anat fent via, passant pel carrer Trafalgar i el passeig Lluís Companys, fins arribar al parc de la Ciutadella, just davant del Parlament, lloc on s’ha fet l’acte final.

Les urnes simbòliques de l’1-O, un centenar, han tingut el màxim protagonisme, han encapçalat la manifestació i un cop arribades a la Ciutadella, s’han anat posant a l’escenari, des d’on s’han reivindicat els resultats del referèndum, així com les peticions que des del territori s’han anat fent aquest cap de setmana als representants del Govern i del Parlament, rebudes i ateses pel President de la Generalitat, Quim Torra, i el President del Parlament, Roger Torrent.

Des de l’escenari, s’ha llegit també el manifest consensuat perla Plataforma 1 d’octubre, que es pot trobar al web https://1octubre2018.cat.

Un referèndum amb mandat clar
Al matí, la presidenta de l’Assemblea, acompanyada de membres del Comitè Permanent de l’entitat, han comparegut en roda de premsa i han refermat el compromís i la necessitat d’implementar el resultat d’aquella votació “amb un mandat totalment vinculant” que encara no s’ha fet efectiu però que segueix vigent, segons Paluzie. L’Assemblea, en veu de la seva presidenta, ha instat al Govern i a la majoria independentista del Parlament a passar “de la retòrica als fets”.

Posteriorment, s’ha seguit des de la Seu Nacional l’aturada de país de les 12 h del migdia, que també s’ha fet arreu del país, amb cartells de Fem la República Catalana.

Descàrregues