fbpx

Elisenda Paluzie participa demà a un debat sobre el procés polític català organitzat per l’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO)

Seguint la línia d’internacionalitzar el conflicte català, la Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, participarà demà a un debat titulat “Standing with Catalonia: the unrepresented’s perspective on the right to decide”.

El debat, organitzat per l’Organització de Nacions i Pobles No Representats (UNPO), acollirà membres de diverses nacions sense Estat i comunitats no reconegudes per, d’una banda, expressar el suport al procés d’independència català, però també per compartir les experiències de cadascun d’ells.

Durant el matí, de 10h a 13h, a la seu del CIEMEN, es duran a terme diversos debats. Paluzie intervindrà a “The challenges of recognition: unrepresented nations and the international community”, en el qual també hi participarà Maxim Gunja, ex-ministre d’Afers Exteriors de la República d’Abkhàzia; Shima Silavi, representat d’Ahwaz Human Rights Organization (Iran) i Maysing Yang, ambaixadora de Taiwan per als Drets Humans i la Democràcia. Fernando Burges, Programme Manager de l’UNPO, s’encarregarà de moderar el debat.

La intenció és que es pugui reflexionar sobre el paper de les organitzacions i actors internacionals en la promoció del dret a decidir i la necessitat de dissenyar i implementar estratègies a nivell internacional per part de nacions sense Estat per aconseguir els seus objectius.

La UNPO (Unrepresented Nations and Peoples Organization) és una organització de nacions i pobles sense estat que els representi. Creada el 1991 a la Haia, la UNPO treballa en favor de la defensa dels drets polítics i culturals dels pobles sense Estat, i se sustenta sobre cinc punts clau: el dret a l’autodeterminació, l’adhesió als drets humans internacionalment acceptats en la Declaració Universal dels Drets Humans; l’adhesió als principis de pluralisme democràtic i rebuig del totalitarisme i intolerància religiosa; la promoció de la no-violència i rebuig del terrorisme amb finalitats polítiques i la protecció del medi ambient.

El CIEMEN, el Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions, és una entitat, fundada el 1974 a l’exili, que treballa per donar a conèixer i promoure la realitat nacional catalana al món i per difondre el coneixement dels pobles i nacions sense estat i defensar-ne els seus drets col·lectius.

Descàrregues