fbpx

La comunitat universitària de la UB, al costat d’Elisenda Paluzie

Acte suport UB Elisenda Paluzie

La presidenta de l’Assemblea ha advertit, en un acte en suport seu a la UB, de la limitació de drets com el d’expressió en el moment actual, i ha emplaçat les universitats a protegir drets fonamentals.

Acte de suport aquest matí a la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, per la investigació oberta per la Fiscalia. Paluzie, professora de la Universitat de Barcelona i degana de la facultat d’economia i empresa durant 10 anys, ha rebut així l’escalf de la comunitat universitària, que mitjançant la lectura d’un comunicat ha volgut traslladar el seu suport a Paluzie, i també ha denunciat l’intent de “criminalització” a la llibertat d’expressió. “Exposar una evidència no és un delicte”, ha afirmat.

El text, signat per companyes i companys d’Elisenda Paluzie a la universitat, i també per de membres de la comunitat universitària, com professors, personal d’administració i serveis i alumnat, recorda que un dels objectius de la Universitat de Barcelona és el foment del pensament crític, la cultura de la llibertat i el pluralisme, i la defensa de principis com la llibertat, la democràcia, la justícia, la igualtat i la solidaritat. Així mateix, el comunicat fa una defensa “aferrissada” de la llibertat d’expressió i, en conseqüència, a poder analitzar en llibertat la realitat que ens envolta.

Agraïment de la presidenta de l’Assemblea
Paluzie s’ha mostrat molt agraïda per l’acte, i ha reconegut que un dels fets que més l’han afectat ha estat la campanya de “deshumanització” duta a terme per “l’aparell mediàtic i polític de l’Estat espanyol”, en què la seva figura s’acaba reduint a una “caricatura”. Davant d’això, ha reconegut la importància de tenir una xarxa de suport.

Per a la presidenta de l’Assemblea, no és la primera vegada que s’utilitza el delicte d’odi contra la llibertat d’expressió, i ha recordat els casos de Germà Bel i Hèctor López-Bofill. “És més fàcil que ens ataquin perquè estem acostumats a pensar com professors d’universitat, i quan se’ns fa una pregunta, quan reflexionem sobre la realitat, ho fem des de la llibertat d’expressió i també des de la capacitat d’anàlisi d’aquesta realitat”, ha dit.

El fet que s’estigui utilitzant aquesta figura és una “limitació i vulneració flagrant” del dret a la llibertat d’expressió, i ha afegit que haurien de ser les universitats les que primer s’haurien d’alçar per protegir aquest dret que és fonamental en nostra feina diària.

Descàrregues