fbpx

La Cursa per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans de Vic recapta 4.000 euros per a la Caixa de Solidaritat

3917,79€ és la xifra exacta que la Cursa per la Llibertat d’Expressió i els Drets Humans ha recaptat i que aniran a parar íntegrament a la Caixa de Solidaritat, que fa front a les represàlies econòmiques de l’Estat espanyol en el procés polític actual.

La cursa, una iniciativa organitzada per l’Associació Esportiva Diedre, amb la col·laboració de l’ANC, Òmnium Cultural i la Plataforma ProSeleccions, es va celebrar el passat 17 de febrer, i va aplegar 1.060 participants, entre els quals l’escriptora Empar Moliner, el periodista Arcadi Alibés o el cuiner Nandu Jubany.

La cursa va tenir de groc els carrers de la ciutat i la Via Verda, i va deixar deserts els primers 10 dorsals com a reconeixement als presos polítics i exiliats. A més, el dorsal 155 va quedar lliure i no es va atorgar a cap participant.
A l’acte també hi va assistir el conseller Josep Rull, que va assegurar que no hi ha dret que hi hagi quatre persones retingudes com a ostatges en presons espanyoles, i va recordar que, malgrat tot, hi ha un poble dempeus que vol la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la llibertat del país.

Descàrregues