fbpx

L’Assemblea es reuneix amb diferents representants a Berlín per seguir internacionalitzant la causa catalana i participa en dos importants fòrums internacionals

L’Assemblea, amb l’objectiu d’ampliar la seva influència internacional, ha participat en diversos esdeveniments internacionals aquestes setmanes. Dijous, la seva presidenta, Elisenda Paluzie, va visitar Berlín juntament amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa.

Per una banda els diputats del partit d’esquerra Die Linke Zaklin Nastic, Andrej Hunko i Diether Dehm van tornar a mostrar el seu suport a la causa catalana i van rebre Paluzie i Costa al Bundestag per discutir la situació a Catalunya. I per l’altra, el vicepresident del Parlament i la presidenta de l’Assemblea es van reunir amb el president de la Societat Internacional per als Pobles Amenaçats (STPI), Jan Diedrichsen. Aquesta organització es dedica a la protecció de minories d’arreu del món que es troben oprimides sota governs autoritaris. Costa i Paluzie van poder presentar la situació que s’està vivint a Catalunya i les possibles solucions a aquest problema polític.

Finalment, Paluzie va poder atendre diferents mitjans de comunicació, com el diari Junge Welt, just abans de l’acte públic organitzat per l’Assemblea exterior de Berlín “La democràcia en decadència: preguntes sobre l’estat de dret i els drets humans a Catalunya i Espanya”, on també va participar Josep Costa.

L’acte va generar una gran expectació com demostra el fet que la sala oval del cinema cultural Babylon va quedar petita. Paluzie va posar de manifest que la repressió espanyola fa mal a tot Europa. Perquè si un estat membre deteriora greument els drets civils i polítics, tota la legitimitat del projecte d’integració europea perd la seva raó de ser. I va posar d’exemple Turquia, un país que per justificar els abusos perpetrats, ho fa emmirallant-se en l’actuació de l’Estat espanyol. D’altra banda, Costa va remarcar que Espanya i Catalunya són dos països molt diferents que treballarien millor com a veïns i apel·lava a la ciutadania europea a ajudar en aquest divorci pacífic.

 

L’Assemblea també participa en els fòrums internacionals de Nacions Unides i de l’OSCE

També aquest dijous al matí, la secretària nacional Eva Riera va participar en la XII edició del fòrum de les Nacions Unides, que es va celebrar el 28 i 29 de novembre a Ginebra, sobre els drets de les minories, on es discutia la protecció dels drets lingüístics. Riera va poder intervenir en una de les sessions, on va parlar del model d’immersió lingüística de Catalunya i de la instrumentalització de la llengua pels partits polítics, a més de denunciar la discriminació lingüística que pateixen els catalans a l’hora d’utilitzar la seva llengua materna en les institucions públiques i en especial, en la justícia.

A més a més, el passat 21 i 22 de novembre, el secretari nacional Jordi Vilanova va participar a Viena en la tercera edició del fòrum Supplementary Human Dimension Meeting de l’OSCE sobre el dret a reunió pacífica.

Vilanova va poder intervenir en les tres sessions de la trobada, on va denunciar el judici injust a les preses i els presos polítics per haver convocat manifestacions, a més de l’escomesa contínua del Govern espanyol pel que fa al tancament de llocs web catalans, especialment al decret-llei de Pedro Sánchez que permetrà tancar plataformes digitals en cas de ser “perill per a la seguretat pública”, una moció que es va aprovar al Congrés dels Diputats aquesta setmana.

 

La propera cita, París

Elisenda Paluzie també participarà dimarts que ve en un acte públic a París en solidaritat amb Catalunya. Aquest acte també gaudirà de la presència de Marie-Pierre Vieu, exeurodiputada, Sergio Coronado, exdiputat al Parlament francès, Christian Mahieux, que intervindrà per Solidaires, i Dominique Noguères, vicepresidenta de la Lliga de Drets Humans, que a més a més revisarà el judici dels líders polítics catalans empresonats.

L’acte tindrà lloc dimarts, 3 de desembre, a les 19 h, a la Borsa de Treball de París.

Descàrregues