fbpx

L’exposició “Presos polítics” de Santiago Sierra s’inaugura demà a Berlín

L’exposició sobre els presos polítics a l’Estat espanyol de Santiago Sierra, “Presos polítics a l’Espanya contemporània”, s’inaugurarà demà a Berlín, després d’haver aconseguit un èxit de públic a les diverses ciutats per on ha passat.

L’exposició recull un seguit de fotografies de diversos presos polítics, d’entre els quals Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras. Va ser censurada a la Fira d’Art ARCO del 2018, motiu pel qual ràpidament va esdevenir un emblema en la defensa de la llibertat d’expressió. Des de la censura, l’exposició ha anat circulant per diverses ciutats, com la de Lleida, on va batre rècords de visites amb 7.000 persones, i va convertir aquesta mostra en la mostra temporal més visitada des de l’obertura del Museu l’any 2007.

Ara arriba a Berlín, de la mà de l’ANC-Berlín i la Casa de la Democràcia i els Drets Humans de Berlín, a la Haus der Demokratie und Menschenrechte. S’hi estarà fins al dia 26. La inauguració serà a les 19 h, i durant les tres setmanes que estarà a la capital alemanya, s’hi farà alguna xerrada o col·loqui. Així, el dia 11, es debatrà sobre la separació de poders a l’Estat espanyol i a altres zones d’Europa. Hi participaran l’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, i el polític del SPED i exdiputat del Parlament del Nord-Rhein-Westphalen, Bernhard “Felix” von Grünberg. El col·loqui serà moderat per Krystina Schreiber, periodista, i portarà per nom “Justícia i política”.

“In pieces”
A més de l’exposició de Sierra, els dies 23 i 24 d’abril, coincidint amb Sant Jordi, s’hi presentarà una instal·lació de realitat virtual, titulada “In Pieces”, de Joan Soler-Adillon, investigador universitari i artista català resident a Londres. La inauguració serà el dia 23 a les 19 h.

“In Pieces” és una instal·lació de realitat virtual que tracta sobre la detenció i l’exili polítics, i permet que presos polítics i exiliats, i també als seus familiars, puguin expressar-se. D’aquesta manera, vol traslladar als visitants l’experiència que suposa l’experiència de perdre els drets civils i polítics. En aquest cas, la versió se centra en la figura de Jordi Cuixart; la seva parella, Txell Bonet, i la filla de Joaquim Forn, Anna Forn.

Per accedir-hi individualment cal fer una reserva prèvia aquí. Té una durada aproximada de 10 minuts: https://doodle.com/poll/yb584582dty5gf9e