fbpx

Obert ja el registre d’electors de l’Assemblea per a les Primàries Republicanes a les eleccions municipals

Des d’avui, tothom qui ho vulgui, ja es pot inscriure al registre d’electors que l’Assemblea ha posat en marxa per a les Primàries Republicanes a les eleccions municipals del 2019. Aquest pas és imprescindible per poder votar i triar les candidatures que s’aniran confegint i que l’ANC ha decidit potenciar i/o impulsar.

La inscripció es pot fer aquí: https://primariescatalunya.assemblea.cat.

Un cop l’usuari s’hagi inscrit com a elector haurà fer un pas més: a partir del dia 1 de setembre caldrà anar fins a una territorial de l’ANC amb el DNI/NIE per validar les dades. En els casos en què l’adreça d’empadronament i la del DNI/NIE siguin diferents, també serà necessari portar el certificat d’empadronament de l’ajuntament.

Els votants que no puguin fer el registre telemàticament, el podran fer presencialment a qualsevol territorial de l’ANC.

Un procés obert i transparent

Amb aquesta iniciativa, l’entitat pretén construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi.

Aquest procés, obert i transparent, cedeix el protagonisme a la ciutadana, que tria lliurement i de manera oberta els seus representants, i no el deixa únicament a les cúpules dels partits, com succeeix actualment en la majoria de casos. D’aquesta manera s’obre l’espectre i es potencia una renovació política.

La idea és que les primàries siguin obertes a tothom, també a membres de formacions polítiques, si així ho volen, i que el procés es converteixi en un exercici de transversalitat, que permeti elaborar llistes inclusives i unitàries que augmentin les opcions reals de guanyar alcaldies independentistes en ciutats clau.

Des de l’Assemblea es considera que les primàries obertes són la via més directa per exigir el compliment dels programes electorals i tenir influència real sobre els partits, per exigir-los unitat i l’aplicació del mandat de l’1 i del 27 d’octubre.

Descàrregues