fbpx

Presentada la candidatura col·lectiva independentista que vol presidir la Cambra de Comerç de Barcelona

L’independentisme està en marxa. Amb la intenció d’anar traslladant la veu independentista del carrer a cada òrgan de poder, avui s’ha presentat la candidatura “Les cambres: eines de país”, que pretén precisament traslladar veus independentistes a les eleccions a les cambres de comerç catalanes, en aquest cas la de Barcelona, que es duran a terme el proper 8 de maig. Es tracta d’una candidatura col·lectiva de 40 empresaris, cadascun en el seu epígraf corresponent del seu sector de negoci.

La iniciativa, en la qual hi participa l’Assemblea, a més d’altres entitats com el Cercle Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat, s’emmarca dins la campanya Tu Votes, Tu Comptes, que ha impulsat l’Assemblea.

La presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha parlat de la importància dels valors republicans, “que s’han de traslladar a tota la societat”, també als organismes representants de la societat civil empresarial, com les cambres de comerç. Paluzie ha dit que és important que la Cambra reflecteixi la societat del país, i que tingui uns òrgans “realment democràtics”, per això ha fet una crida a participar-hi i transformar-la, així, en una “eina de país”.

A la roda de premsa hi han participat també representants d’entitats i empreses diverses. Albert Codines, de la Fundació Catalunya Estat, ha apostat per una “sacsejada” per fer un tomb a la Cambra de Comerç. Des del Cercle Català de Negocis, el seu president, Albert Pons, ha apostat per fer de les cambres una “veritable eina de país”, i ha fet una crítica al sistema actual de representació, que dona més pes a les grans empreses sense ni tan sols presentar-se a les eleccions.

Representació del teixit empresarial
Les empreses també han tingut veu a la roda de premsa. Així, per exemple, Joel Joan, d’Arriska Films, s’ha referit a aquesta candidatura com una candidatura “il·lusionant” i “transformadora” al servei de la gent i dels empresaris del país i no pas al servei dels interessos de Madrid i de la seva “oligarquia”.

Pere Barrios, de Recam Làser, ha constatat que no s’han sentit gaire representants fins ara, i que les empreses catalanes són més independentistes del que molts pensen. “És hora que la Cambra sigui un reflex d’aquesta realitat”, ha afegit.

Finalment, Carme Minguella, d’Intercafè, ha remarcat la importància del paper de les dones en la construcció del nou país, i que les cambres han de donar veu a les dones emprenedores i autònomes, que ara no es troben representades com caldria per les cambres de Catalunya.

A continuació, es pot consultar la llista de candidats que conformen la candidatura:

Pere Gran
Pere Barrios
Anna Mas
Alfons Comas Fuster
Francesc Picas
Jordi Cortinas
Josep Sallent
Ramon Giró
Jesús Serra I Motas
Pere Antentas Costa
Àngel Giralt
Joan Canadell
Carles Valls
Jordi Pomarol
Joan Font
Xavier Sunyer
Jordi Fité
Monica Masramón
Carme Minguella
Artemi Nolla
Núria Roca
Alfred Muñoz
Francesc Cara Solà
Jordi Alvinyà
Pau Bestit Eickermann
Leo Martínez
Àngel Lazaro Amoros
Maria Català
Toni Fitó
Jaume Aragall Clavé
Roser Xalabarder Sagales
Jordi Domingo
Monica Roca
Albert Pont Serrano
Elisabet Camprubi Homs
Pere Alemany
Joel Joan
Joan Anglí Sallarès
Àngel Font
Albert Pijoan

Descàrregues