fbpx

Primàries Catalunya presenta els candidats de Barcelona en una sala plena a vessar

Primera presentació oficial dels candidats de Primàries Catalunya a Barcelona. Aquest vespre, l’Escola Pia de Diputació a Barcelona ha quedat desbordada en l’acte en què s’han fet públics els 65 noms dels candidats que han fet el pas per ser alcaldables de la ciutat de Barcelona. Al voltant de 400 persones han omplert la sala, moltes han quedat dretes.

Carme Sansa ha estat l’encarregada de conduir un acte que ha durat prop de dues hores i que ha servit per conèixer fugaçment les idees principals de molts dels candidats. Cadascun ha tingut 40 segons per explicar les línies mestres de la seva candidatura, i posteriorment han pogut baixar de l’escenari per compartir una estona amb el públic assistent, conversar-hi i debatre mentre feien un piscolabis informal.

La llista definitiva dels candidats i candidates a Barcelona es pot consultar al web de Primàries Catalunya.

Barcelona, la punta de llança independentista
La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, present a l’acte, ha volgut llançar un missatge clar des de l’escenari: les primàries han de fer de la ciutat de Barcelona “la punta de llança per aconseguir la independència d’aquest país”.

Amb les primàries, l’Assemblea ha apostat per “impulsar” mètodes nous i noves fórmules de participació ciutadana en les decisions col·lectives. “Apostem perquè hi hagi més vinculació entre electors i electes”, ha dit, i també perquè hi hagi “més participació ciutadana en els programes electorals” i també millor seguiment i control del programa electoral durant tota la legislatura. “Això no ho fa ningú”, ha afirmat.

Paluzie ha explicat que ja s’han aconseguit més de 23.000 inscrits només a la ciutat de Barcelona, i que s’aniran fent debats perquè tothom pugui conèixer els candidats i els seus projectes.

Al seu torn, Anna Arqué, representant de Primàries Barcelona, ha qualificat la proposta de Primàries Catalunya com una “excel·lent idea” perquè posen en pràctica els aspectes que, ha dit, ens allunyen del “politiqueig” i el “despotisme” i “condescendència” de la vella política, que ha contraposat amb aquesta nova política, basada en la igualtat, el debat, el talent, el coneixement “al servei de la ciutat, del barri i de la vida”.

Arqué ha dit que aquest projecte, i sobretot els seus candidats, suposen una “esmena a la totalitat” al sistema actual. “Ens han acostumat massa que no es compleixin els mandats electorals”, ha afegit, i que calen polítics amb solucions, i que donin resposta a l’exigència democràtica de tots plegats.

L’acte ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors.

Descàrregues