fbpx

El dejuni per la llibertat dels presos polítics i els exiliats es trasllada durant dues setmanes a Montserrat

L’acció solidària i de denúncia anirà acompanyada de conferències, tallers i actes a favor dels drets humans

El dejuni col·lectiu per la llibertat dels presos polítics i els exiliats, impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana amb el suport d’una quinzena d’entitats i col·lectius que treballen pels drets humans, iniciat dilluns passat als Caputxins de Sarrià amb el títol de Prou d’ostatges, continuarà el seu periple itinerant per Catalunya dilluns vinent al santuari de Montserrat, on s’hi durà a terme durant dues setmanes.

Una quinzena de participants, que s’aniran rellevant per torns d’un mínim de dos dies i un màxim de set, ja s’han inscrit a hores d’ara per aquesta acció de solidaritat i de denúncia que a Montserrat tindrà lloc entre el 5 i el 16 de març, en dies feiners. Els arguments i el funcionament del Dejuni s’expliquen en detall al web www.prouostatges.cat, que és el lloc on poden inscriure’s les persones que hi estiguin interessades, d’entre 18 i 75 anys, que tindran un seguiment mèdic.

L’acció tindrà lloc en unes dependències de l’antic edifici de cel·les de Nostra Senyora, cedides per l’Abadia de Montserrat. En aquest mateix espai s’hi duran a terme cada dia feiner conferències, concerts i altres actes públics d’acompanyament als dejunadors i en favor dels presos i els exiliats, al voltant del procés d’emancipació nacional de Catalunya i dels drets humans. Es tracta d’actes organitzats en col·laboració amb les territorials de l’ANC i d’altres entitats que s’hi vulguin adherir.

Actes d’acompanyament

Així, el dejuni s’iniciarà dilluns 5 de març a les 7 de la tarda, en un acte que comptarà amb la participació del pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada Jordi Pesarrodona, imputat per haver lluït el seu nas de pallasso en un escorcoll de la Guàrdia Civil el 20 de setembre, que parlarà de “La revolució dels somriures”. El mateix dia l’impulsor de l’entitat Fam de Llibertat Fèlix Simón parlarà de “El sentit dels dejunis de denúncia i solidaritat”.

En dies següents hi ha previstes conferències i actes protagonitzats pel monjo Hilar Reguer (entorn del seu llibre “Ser independentista no és pecat”); dels artistes Lloll Bertran i Celdoni Fonoll (“Versos i cançons enllaçats de groc”); del fundador de l’ANC Pere Pugès (presentant el Congrés Catalunya Futur); de l’antimilitarista Pepe Beunza “La no-violència coma eina d’alliberament”); del sociòleg Salvador Cardús (“Què hem après de l’1-O i el 21-D?”) o de l’actor Enric Majó, presentant “El per què d’un Teatre amb R de República”), entre d’altres accions que es detallen a l’agenda del web.

El Dejuni és una acció que es proposa denunciar la repressió política de l’Estat espanyol, que ha convertit en veritables ostatges Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, com a líders de l’ANC i Òmnium, el vicepresident del govern Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn, reclosos a les presons de Soto del Real i d’Estremera, respectivament, i que  manté a l’exili a Brussel·les el president Carles Puigdemont, les conselleres Clara Ponsatí i Meritxell Serret, els consellers Toni Comín i Lluís Puig, així com l’exdiputada Anna Gabriel, exiliada a Ginebra. Ells són a hores d’ara els rostres més visibles d’una àmplia llista de persones perseguides judicialment per estar defensant de forma democràtica i pacífica la causa de la independència de Catalunya.

No normalitzar la repressió

El Dejuni és una acció pròpia del moviment de la no-violència que s’impulsa per deixar clar que no es normalitza la repressió i l’agressió als drets fonamentals que suposa l’empresonament, l’exili i la persecució a què estan sotmeses centenars de persones que són víctimes d’una causa general.

El dejuni es fa per:

Solidaritat: Perquè només el poble salva el poble.

Per Dignitat: Perquè no hi haurà normalitat fins que els ostatges tornin a casa i puguin accedir als càrrecs i responsabilitats que el poble els ha encarregat.

I com a denúncia: Perquè cap sistema polític que s’anomeni democràtic pot usar la persecució politicojudicial.

Entitats adherides

La iniciativa té el suport d’entitats cíviques i de drets humans i entre les primeres adherides hi ha l’Associació Catalana pels Drets Civils, formada  per familiars dels presos i exiliats; l’Associació Pro Memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya; els Caputxins de Sarrià; el Centre d’Estudis Joan Bardina; el Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); Comitès Llibertat amb Presos i Represaliats polítics de Catalunya, la Crida per la Llibertat; Fam de Llibertat; la Fundació Humanitària Dr. Trueta; la Fundació Randa – Lluís M. Xirinacs; el Grup Sant Jordi de Drets Humans; la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat; els Lluïsos de Gràcia; Òmnium Cultural; la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD – PV) i TeatRe amb R de República.

El Dejuni és una acció que l’ANC impulsa fent seva l’experiència iniciada per l’ANC i Òmnium de Cornellà de Llobregat que, junt amb l’entitat Fam de Llibertat, el van dur a terme durant 40 dies dels mesos de novembre i desembre, fins el dia abans de les eleccions del 21D, amb la participació d’una seixantena de dejunadores i dejunadors.

Per a més informació: www.prouostatges.cat i 609046963

Agenda d’actes inicial a Montserrat

Dilluns 5 de març, a les 19h

Xerrada-tertúlia “La revolució dels somriures” amb el pallasso i regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona, imputat per haver lluït el seu nas de pallasso en un escorcoll de la Guàrdia Civil el 20 de setembre.Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dilluns 5 de març, a les 20:15h

Conferència “El sentit d’un dejuni de protesta i solidaritat”, amb Fèlix Simon, fundador de l’associació Fam de Llibertat.
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dimarts 6 de març, a les 19h

Presentació del llibre “Ser independentista no és cap pecat”, del monjo de Montserrat i historiador Hilari Reguer, per part del mateix autor.
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dimecres, 7 de març, a les 19h

Recital “Versos i cançons” amb Celdoni Fonoll i Lloll Bertran
Lloc:  al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dijous 8 de març, a les 19h

Presentació del Congrés Catalunya Futur per part de Pere Pugès, fundador de l’ANC
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Divendres 9 de març, a les 19h

Xerrada-tertúlia “La no-violència, eina per a l’alliberament”, amb l’antimilitarista Pepe Beunza.
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dilluns 12 de març, a les19h

Conferència “Què hem après de l’1-O i del 21-D?” per part del sociòleg i periodista Salvador Cardús
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Dimarts 13 de març, a les 19h

Enric Majó i altres actors i actrius presentaran l’associació TeatRe amb R de República.
Lloc: al segon pis de l’edifici de Nostra Senyora, de Montserrat. (S’hi accedeix pel pont situat davant de l’Hotel Abat Cisneros)

Descàrregues