fbpx

L’Assemblea presenta el posicionament i accions davant el procés electoral del febrer de 2021

Els vint-i-cinc punts portats a consulta han estat aprovats àmpliament i el promig de “Sí” s’ha enfilat fins al 91,61 % del total de respostes.

Les sòcies i socis de l’Assemblea han aprovat el Posicionament d’incidència política i el Decàleg de principis d’acció política institucional. Els vint-i-cinc punts portats a consulta han estat aprovats àmpliament. Cal destacar que la mitjana de “Sí” s’ha enfilat fins al 91,61 % del total de respostes. A la consulta hi han participat 6.543 persones.

Ambdues propostes han quedat aprovades totalment i per àmplia majoria. D’aquesta manera, el Secretariat Nacional veu com les seves propostes queden avalades i àmpliament reforçades després d’haver estat consultades a les sòcies i socis de l’entitat.

En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie ha volgut valorar “la contundència dels resultats” i la incontestable majoria en l’aprovació i ratificació d’aquestes accions. Ha afegit que aquest Decàleg “és una eina que permet desenvolupar a l’Assemblea una de les seves principals funcions: pressionar i fiscalitzar l’acció dels partits polítics“. A més, ha volgut deixar clar que cal que aquests “recuperin la coherència entre les paraules i els fets”.

El vicepresident de l’entitat, David Fernàndez, ha explicat que el Decàleg pretén “redibuixar i concretar el camí cap a la independència“. També ha deixat clar que “cal tornar a posar la independència al centre de l’acció política“. Ho ha fet durant la roda de premsa de presentació dels resultats on ha explicat els principis bàsics d’aquest Decàleg.

D’altra banda, el coordinador de la Comissió d’Estratègia i Discurs, Jordi Ollé, ha explicat que l’estratègia d’incidència de l’entitat cara al procés electoral “no es limita només a la campanya electoral”. Aquest posicionament està dividit en tres etapes: Període de precampanya i de campanya electoral, després de les eleccions i fins a la constitució del Parlament i un cop constituït el Govern.

El coordinador de la Comissió de Comunicació, Adrià Alsina, ha explicat que aviat es posarà en marxa “un portal web que permetrà fiscalitzar públicament l’acció dels partits polítics d’acord amb el Decàleg“. Per fer-ho, es generarà un sistema de puntuacions per tal que es puguin valorar els programes electorals de les diferents organitzacions polítiques.

Aquí pots consultar els resultats de la consulta

Descàrregues