fbpx

Primàries Catalunya fa públics els resultats dels 33 municipis on s’han presentat candidatures aquest 23-F

Aquest cap de setmana es va dur a terme l’última tongada de votacions per configurar les llistes de Primàries Catalunya a 33 municipis de Catalunya. A la roda de premsa d’avui hi ha assistit Elisenda Paluzie, presidenta Assemblea Nacional Catalana; Anna Arqué, portaveu; Josep Manel Ximenis, coordinador Primàries per la República; Jordi V. Pou, alcaldable de Primàries a Lleida, que és la ciutat amb més població d’aquesta jornada de votacions; i Cristina Pena, alcaldable de Primàries a Rosselló de Segrià, en representació del municipi amb menys població en la jornada.

Les xifres globals de tot el procés són molt rellevants: en 6 mesos, s’han constituït 37 Comitès Locals Organitzadors, 37 juntes electorals i hi han participat al voltant de 500 candidats. Dels 33 caps de llista, 17 són dones, més de la meitat. En tot el procés de Primàries Catalunya s’han recollit 20.000 vots. En aquesta tongada del 23-F, s’han registrat 7.010 vots, equivalent a més d’un 50% del cens registrat, la majoria dels quals, uns 5.000 de presencials.

En alguns pobles, com Sant Feliu de Codines, la participació ha estat de rècord, ha arribat a un 9% de la població, que traslladat a Barcelona, seria com si haguessin votat més de 140.000 persones. En definitiva, un “nou mètode” per conformar candidatures que generen il·lusió i participació ciutadana en processos que són “molt importants”, en paraules de Paluzie.

Un projecte col·lectiu
Anna Arqué ha dit que la gent organitzada és la principal estructura d’estat, i que aquest procés ha generat un “som col·lectiu”. Arqué ha destacat que la voluntat del projecte és aprofundir democràticament i innovar, malgrat les dinàmiques, que sovint indueixen a pensar que no és possible. “Al país hi ha molt de talent i determinació”, ha afegit.

Josep Manel Ximenis ha destacat sobretot l’aprenentatge col·lectiu, especialment de gent que mai abans havia participat en processos polítics. Per això, creu que aquest aprenentatge i aquest bagatge en el procés “innovador” és molt important. Ximenis també ha dit que l’èxit ha cridat l’èxit, i a última hora alguns municipis s’han volgut sumar al procés, per això ha avançat que el proper 23 de març hi haurà una nova onada de votacions.

Cristina Pena, en representació del municipi més petit d’aquesta onada de votacions, s’ha referit al repte que suposa aquest projecte. També Jordi V. Pou, alcaldable per Lleida, una ciutat, ha dit, en què el moviment independentista no ha sabut treballar conjuntament i ha esperat que Primàries serveixi també per impulsar aquest canvi.

A continuació, es poden consultar els caps de llista de cada municipi:

Arenys de Munt (Josep Lluís Rodriguez)
Bigues i Riells (Brigit Santiago)
Calafell (Sara Viñas)
Cambrils (Teresa Recasens)
Canet de Mar (Jordi Castellà)
Canovelles (Ferran Many)
Castelldefels (Sílvia Soler)
Centelles (Eva Verdaguer)
El Vendrell (Josep Maria Llassà)
Esplugues de Ll. (Elisabeth Morillo)
Figueres (Pau Herrero)
Gelida (Pepa Bertran)
Gironella (Carolina Calvo)
Granollers (Mònica Ribell)
Guissona (Josep Maria Ferreras)
Les Borges Blanques (Josep Ramon Farran)
Lleida (Jordi V. Pou)
Manresa (Marc Olivé)
Mataró (Anna Brun)
Molins de Rei (Berta Vila)
Montornès del Vallès (Joan Monderay)
Palau Solità i Plegamans (Núria Solà)
Premià de Mar (Maite Lletja)
Reus (Lluís Pallejà)
Rosselló de Segrià (Cristina Pena)
Rubí (Lluís Roset)
Sant Cugat (Joan Recasens)
Sant Feliu de Codines (Joan Fontseré)
Sant Vicenç de Montalt (Sergi Rabat)
Santa Cristina d’Aro (David Granyo)
Tortosa (Núria Menasanch)
Vallromanes (Olga Soler)
Vilassar de Mar (Teresa Sierra)